סרטים אמריקאיים שעוסקים בחייהם של צעירים וצעירות בקולג'ים המקומיים, רוצים לגרום לנו להאמין שחייהם של סטודנטים וסטודנטיות נעים בין מסיבה למסיבה, בין דייט אחד לשני. במציאות, חייו של סטודנט, בוודאי בישראל, שונים לגמרי. לפני שנכנסים למסלול האקדמי, מומלץ לדעת איך נראים החיים באוניברסיטה באמת ולמה צריך לשים לב בשביל להצליח בלימודים.
לימודים באוניברסיטה – למה צריך לצפות
לימודים באוניברסיטה הם שלב חיוני בדרך לרכישת מקצוע ולאפשרות להשתלב בו באופן משמעותי. מאז ומתמיד, לימודים בתחומים מסוימים היו הכרחיים בשביל שיהיה אפשר להשתלב בהם. היום, הרבה יותר מתמיד יש חשיבות ללימודים באקדמיה. ישנם מקצועות בהם תואר ראשון כבר לא מספיק ויש צורך גם בתואר שני. ישנם מקומות עבודה שמצפים לא רק לתואר ראשון או שני, אלא גם לציונים גבוהים ואף מסתכלים על המקום בו המועמד למד, בשביל להחליט האם להעסיק אותו.
בעיקרון, לימודים באוניברסיטה נמשכים 3-4 שנים, אלא אם כן מדובר על מקצועות מיוחדים כמו רפואה, אז הלימודים נמשכים תקופה ארוכה יותר. בשנה הראשונה ללימודים, ברוב המקצועות, לומדים מבוא ומקצועות בסיס כמו למשל שיטות מחקר, יישומי מחשב, סדנא בנושא של כתיבת עבודות סמינריונית ודברים אחרים שהם חיוניים להמשך הלימודים בתואר.
בשנים הבאות בתואר, שנה שנייה ושלישית, קיימת אפשרות רחבה יותר לבחור קורסים ספציפיים. בפרט זה נכון במקצועות בהם צריך להחליט במה רוצים להתמחות, בשביל לעסוק בתחום בעתיד. שנה שלישית בתואר, בדרך כלל, כוללת סמינרים וקורסים חיוניים להשלמת התואר. ישנם מקצועות בהם בשנה שלישית צריך לעבור התמחות או פעולות שטח שקשורות למקצוע.
חשוב לציין, להבדיל ממה שרואים בסרטים וסדרות אמריקאיות על חיי סטודנטים, הרי שבישראל מרבית הסטודנטים מתגוררים אצל הוריהם או בדירות שכורות ולא במעונות. כמו כן, מרבית הסטודנטים בישראל צריכים לעבוד בזמן שהם לומדים, כך שהם נאלצים לחלוק את זמנם בין המקום בו הם לומדים למקום העבודה שלהם ובדרכים כמובן. כך שאין להם הרבה זמן לבלות.
כיצד אפשר לעבור את תקופת הלימודים בשלום?
אפשר למצוא דרכים שונות כיצד לעבור את תקופת הלימודים בשלום ולסיים את התואר בהצלחה. הנה 3 טיפים חיוניים לכך:
טיפ ראשון – מוטב לא ללמוד לבד. אם יודעים להתחבר לסטודנטים אחרים, אפשר להיעזר בהם, בין אם זה לכתיבת סיכומים, ביצוע עבודות ביחד ועוד. זה יכול לחסוך זמן ולהקל במידה ניכרת על תהליך הלמידה.
טיפ שני – מאחר והסטודנט יכול לבחור את מערכת השעות שלו (בהתאם לשעות הקורסים ולביקוש אליהם) מוטב שייצור לעצמו מערכת שעות נוחה, כך שהוא יוכל ללמוד, לעבוד ולעשות דברים נוספים.
טיפ שלישי – ניתן לסיים את התואר גם אחרי 3 שנים. ישנם מוסדות שמאפשרים דחייה של סיום התואר בסמסטר אחד או יותר. אם יש צורך, רצוי להאריך את זמן הלימודים.